Home » Poradnia dietetyczna dla osób z nadwagą i otyłością

Poradnia dietetyczna dla osób z nadwagą i otyłością

Poradnia dietetyczna dla osób z nadwagą i otyłością jest częścią Poradni Zdrowego Stylu Życia Wellness. Jest przeznaczona dla osób, które chcą się pozbyć zbędnych kilogramów bez szkody dla zdrowia i bez efektu jojo oraz osiągnąć dobre samopoczucie i wyższą jakość życia na wiele lat.

Nasze działania opieramy na programie Dieta Styl Życia Wellness, który jest innowacyjnym programem opracowanym we współpracy z dietetykami Fundacji Wellness. Nie skupia się on jednak tylko na żywieniu, ale bierze pod uwagę wszystkie inne aspekty życia mające wpływ na zdrowie i samopoczucie. Celem programu jest odzyskanie i utrzymanie kontroli nad metabolizmem poprzez przywrócenie prawidłowej gospodarki magazynowej organizmu, co jest niezbędne dla właściwej transformacji sylwetki i powrotu do zdrowia oraz osiągnięcia wysokiej jakości życia.

Program Dieta Styl Życia Wellness to nie jednorazowa dieta odchudzająca. To program, który jest nie tylko racjonalnym sposobem żywienia na całe życie, uczącym prawidłowych nawyków żywieniowych i dokonywania mądrych wyborów dotyczących odżywiania, ale obejmuje również wszystkie elementy zdrowego stylu życia wellness opartego na filozofii wellness, dzięki czemu każdy ma szansę stać się ekspertem w tej dziedzinie.

Program Dieta Styl Życia Wellness podzielony jest na 4 części:

1. Odżywianie Wellness

2. Aktywność fizyczna wellness

3. Aspekty psychologiczne i kontrola stresu

4. Filozofia Wellness

Więcej na temat zdrowego stylu życia znajdziesz na naszym portalu Bądźwell.pl , klikając na poszczególne ikony.