W związku z dofinansowaniem naszej działalności statutowej z Projektu Promocji  Zdrowego Stylu Życia możemy zaoferować Ci kurację odchudzającą i edukacyjną  z zakresu zdrowego stylu życia po preferencyjnych cenach ( 25, zł/ 30min.) za 1 konsultację.

Kuracja składa się z 5-6 konsultacji on line płatnych preferencyjnie oraz darmowej konsultacji wstępnej on-line.

Konsultacje płatne preferencyjnie składają się w połowie z części rutynowej ( monitorowanie postępów, kontrola efektywności kuracji,) i części edukacyjnej z zakresu zdrowego stylu życia.

Gratis podawane są podstawowe jadłospisy ( na 6 tygodni), wytyczne diety  i kryteria doboru produktów oraz książka (e-book) „Wellness zdrowy styl życia”

Edukacja – Nauka zdrowego stylu życia

Dla osiągnięcia pozytywnych wyników diety i właściwej jej kontynuacji  niezbędna jest podstawowa edukacja z zakresu zdrowego stylu życia. Dlatego, w ramach wszystkich naszych ofert będziemy  Cię uczyć:

zasad właściwego odżywiania + podstawy dietetyki, codziennej aktywność ruchowej, wpływu psychiki na zdrowie, radzenia sobie ze stresem, właściwej motywacja  do kontynuacji diety i zmian stylu życia dodatkowo powiemy co to jest wellness i filozofia życia wellness.

Nie jest sztuką dzisiaj odchudzić się czyli pozbyć się w krótkim czasie kilku czy nawet kilkunastu kilogramów nadwagi na jednej z ponad stu diet dostępnych na naszym rynku. Sztuką  jest pozbycie  stanów chorobowych takich jak np. stan przedcukrzycowy  czyli cukrzyco otyłość, transformacja sylwetki a nie jej wychudzenie ciała,  i co najważniejsze, utrzymanie tego  stanu  na długie lata życia.

Żeby to osiągnąć niezbędne jest podniesienie własnej świadomości nie tylko z zakresu odżywiania ale również z zakresu zdrowego stylu życia. Ludzie którzy tego nie robią skazani są na wieczną współpracę z doradcą żywieniowym i kupowanie jadłospisów   albo żywienie się na cateringu dietetycznym  oraz wykupowanie comiesięcznych karnetów na siłownię.

Ponadto, ludzie nieświadomi, z reguły wybierają  przypadkowo diety które aktualnie są modne (bo mówili o nich TV lub innych mediach). Diety te wspierane  reklamami i kryptoreklamami często nie wiele mają wspólnego z zdrowym i mądrym odchudzaniem  lub zdrowym stylem życia.